Studerende leder efter et fagrelevant studiejob på en trappe 17. oktober 2016
af Lasse Petersen

Find et fagrelevant studiejob

Vil du have mere erfaring imens du studere? Med denne tilgang kommer du foran i køen når du skal finde et studiejob


Du er studerende, du hungre efter at bruge din viden i en virksomhed. Du vil have dig et studiejob. Det er der rigtig mange, der gerne vil. Det store spørgsmål er nu. Hvordan finder man det? Netværk siger alle. Hvordan får du så det netværk? Det kan virke som en umulig opgave, fordi hvor starter man? 

Nu vil jeg fortælle lidt om hvordan du finder dit næste fagrelevante studiejob.

Hvorfor er det så svært?

Det er simpelt. Der er mange om buddet. Der er flere og flere studerende der ser vigtigheden af at komme ud som dimittend med en masse erfaring i rygsækken. Det er faktor ingen kan ændre på. Men hvad kan man så gøre?

En ting af gangen

Først, kig ind ad. Før du begynder, at lede efter et arbejde, skal du finde ud af hvad du egentlig gerne vil arbejde med. Det er et af de vigtigste step, fordi hvis du skal sælge dig selv går det ikke, at du kun gør det for pengenes skyld. En arbejdsgiver vil have en ansat, som er passioneret omkring sit arbejde. En der møder op, eller arbejder hjemme, med et smil og gåpåmod! På den måde får du også det optimale ud af din tid i jobbet.

Nu skal jobbet findes

Hvordan vil du lede efter jobbet? Netværk? Jobportaler? Opslag på uddannelsesstedet? Der er mange måder. Der er flere og flere der give sin højre arm for at netværke sig til et job, og mange mener at det er måden på det. Hvis alle gør det hvorfor har alle så ikke et job? Fordi det er stadig de samme ting der gør sig gældende når en arbejdsgiver skal ansætte en studerende. Forskellen er at man måske kommer lidt længere frem i køen via netværk. Men hvis alle kommer længere frem i køen, så står alle vel samme sted. 

Du kan tage til case competitions, netværks arrangementer etc., som bliver afholdt af virksomheder, realiteten er bare at her er konkurrencen lige så stor, hvis ikke større. Hvorfor? Fordi alle er der med samme formål, alle de studerende er der for, at finde sig et job eller præsterer godt. Så hvad er chancen for at lige præcis du får et job? For at svare på det spørgsmål kan vi gå tilbage til afsnittet ovenover: en arbejdsgiver vil vide hvad du kan, hvad du har lavet og hvorfor de skal ansætte dig.

En anden ting er, at de virksomheder som afholder de case competitions, ofte er større virksomheder, som i forvejen har tonsvis af bejlere. Hvorfor konkurrere med dem?

Ud af byerne

Hos CareerHub har vi foretager undersøgelser, som viser at du, som studerende er vildt eftertragtet i de mindre virksomheder uden for at store universitetsbyer. De vil hyre dig til forskellige opgaver. Det kan være et projekt de ikke har haft tid til, eller at du skal lave nogle undersøgelser for dem. Mulighederne er mange. Mange virksomheder kræver ikke en gang, at du dukker op på kontoret, hver gang du skal arbejde.

Denne tilgang til et fagrelevant studiejob, giver dig en forbrederede række muligheder:

  • Du kan mindre men flere studiejobs, hvilket vil give dig mere erfaring fra forskellige virksomheder
  • Du får et meget bredere professionelt netværk, som du kan bruge når du dimittere
  • Du får ofte mere ansvar og mere medbestemmelse i en mindre virksomhed, så her gør du en synlig forskel

Dette er muligheder, du ofte ikke vil få en større virksomhed, da de allerede har de kompetencer internt i virksomheden.

Hvordan finder du så de jobs uden for byerne

Jeg er glad for, at du undre dig. Du er allerede landet det rigtige sted. CareerHub formidler nemlig disse studiejobs til studerende. Vi vil give alle studerende muligheden for at arbejde som freelancere i forskellige virksomheder uden at have et CVR-nummer. Derfor har vi lavet et system som kan facilitere denne process. Så vil du gerne finde et studiejob kan du oprette dig som studerende her.

Du som studerende vil blive matchet med de studiejobs, som passer på dine kompetencer, hvorfor du altid har mulighederne lige ved hånden.